info [at] jeroendiepemaat [dot] nl

Main menu

nieuws

Uitslag verkiezingen en dankwoord

Uitslag verkiezingen en dankwoord

22-03-2014

Allereerst wil ik iedereen die afgelopen woensdag op de VVD heeft gestemd hartelijk danken voor de steun! En vooral de 272 mensen die een voorkeursstem op mij hebben uitgebracht. Dat zijn er ondanks het verlies voor de VVD (twee zetels verloren, we hebben er nog 4 over) voor mij persoonlijk meer dan vier jaar geleden en daar ben ik dankbaar voor. Ik zie dat als steun voor het werk dat ik de afgelopen jaren in de gemeenteraad heb verricht.

Ondanks mijn vierde plek op de lijst ben ik echter niet een van de vier direct gekozenen in de fractie. Er zijn twee mensen op onze lijst die op voorkeursstemmen mij voorbij zijn gegaan. Allereerst onze huidige wethouder Jeroen Hatenboer (nr 30 op de lijst) en Joost Nijhuis (nr 6 op de lijst). Dit betekent dat ik momenteel tweede opvolger ben, na Roelyn van der Hoek (nr 3 op de lijst).

De afgelopen dagen was het even stil op mijn website en social media accounts. Dat bent u niet van mij gewend, maar had alles te maken met de uitslag van de verkiezingen en het voor mij persoonlijk zeer teleurstellende en ook wel onverwachte resultaat.

Dit betekent dus dat ik komende donderdag niet opnieuw geïnstalleerd zal worden als gemeenteraadslid, maar dat ik met een dankwoord van de burgemeester en een bos bloemen naar huis zal gaan. Gekke gewaarwording. Ondertussen begint het formeren van een nieuwe coalitie. Vanochtend zijn de eerste gesprekken geweest. Op de achtergrond ben ik gewoon betrokken bij het werk van de VVD en zal ik desgewenst de nieuwe fractie met raad en daad terzijde staan. Wie weet wat de toekomst nog brengt…

Nogmaals zeer veel dank aan de mensen die op mij gestemd hebben en vooral ook aan alle VVD’ers en JOVD’ers die me voor, tijdens en na de campagne hebben gesteund. In het bijzonder ook Niek Hinsenveld en Lars de Groot, die enorm hard campagne hebben gevoerd voor mij in de afgelopen weken.