info [at] jeroendiepemaat [dot] nl

Main menu

nieuws

Twentse samenwerking in VVD

Twentse samenwerking in VVD

16-11-2011

De meeste VVD-afdelingen uit Twente gingen de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in met een gezamenlijke paragraaf in het verkiezingsprogramma. Omdat samenwerking niet alleen tijdens verkiezingen, maar vooral daarbuiten erg belangrijk is, vond er afgelopen zaterdag in het Van der Valkhotel te Hengelo een bijeenkomst plaats van alle VVD-raadsleden uit Twente. De meeste fracties waren hierbij aanwezig met één of meerdere vertegenwoordigers. De bijeenkomst vond plaats op initiatief van onze fractie.

Op de vroege zaterdagochtend passeerden een groot aantal onderwerpen de revue, onder andere mobiliteit, samenwerking tussen gemeenten op het gebied van bedrijventerreinen en woningbouw, bestuurlijke samenwerking binnen de regio Twente en de Netwerkstad en de permanente campagne.

Wat mij betreft is het belangrijk dat Twente zich niet opstelt als ‘Calimero’. Om richting provincie en Rijk een sterkere positie in te nemen geven wij als VVD-fracties het goede voorbeeld door juist de samenwerking te zoeken. De aanwezige VVD-raadsleden waren zeer enthousiast over het initiatief en de bedoeling is om op regelmatige basis bij elkaar te blijven komen. Zo kunnen we waar nodig elkaar helpen en de samenwerking opzoeken op gebieden als mobiliteit, de WMO en woningbouw.