info [at] jeroendiepemaat [dot] nl

Main menu

nieuws

Rondvraag informatievoorziening Inval Vak-P

Rondvraag informatievoorziening Inval Vak-P

10-04-2017

Tijdens de raadsvergadering van 10 april zal ik bij het vragenhalfuurtje mondelinge vragen stellen aan de burgemeester over de inval bij Vak-P in het FC Twente stadion op donderdag 6 april tijdens de wedstrijd FC Twente - PSV. De vragen spitsen zich toe op de ontstane ophef en het rommelig verlopen van de communicatie in het stadion, waardoor onnodig paniek ontstond. Daarnaast gaan de vragen over de gebrekkige informatievoorziening aan de gemeenteraad. Zo is ervoor gekozen om eerst een persconferentie te organiseren op vrijdagochtend 7 april en pas daarna, in de middag, de gemeenteraad te informeren. Hieronder de toelichting en vragen zoals deze zijn ingediend voor het vragenhalfuur.
 
Toelichting
Afgelopen donderdag 6 april is tijdens de wedstrijd FC Twente - PSV een inval door de politie geweest in vak-P, vanwege het vermoeden van drugshandel en georganiseerde criminaliteit. De VVD is er een voorstander van om deze vormen van ondermijning hard aan te pakken en niet te toleren. Echter, de informatievoorziening is wat ons betreft onvoldoende geweest. Zowel tijdens de actie als achteraf richting de gemeenteraad. Zo is ervoor gekozen om eerst een persconferentie te organiseren en pas daarna de raad te informeren. Zeker gezien de ophef die al op donderdagavond ontstond betreurt de VVD deze keuze. 

De VVD heeft hierover de volgende vragen aan de burgemeester:
1. Waarom is de gemeenteraad niet vooraf geïnformeerd over de voorgenomen inval tijdens de wedstrijd?
2. Waarom is ervoor gekozen na de inval en de ontstane ophef eerst in de ochtend een persconferentie te   organiseren en pas 's middags de de gemeenteraad te informeren?
3. Hoe kan het dat bij een inval tijdens een wedstrijd met veel publiek de aankondiging van de ontruiming van Vak-P zo misloopt dat de verkeerde boodschap wordt verspreid, waardoor onnodig paniek ontstond?