info [at] jeroendiepemaat [dot] nl

Main menu

nieuws

Persbericht Twentse VVD-fracties: maximumsnelheid wél naar 130 km/u

Persbericht Twentse VVD-fracties: maximumsnelheid wél naar 130 km/u

10-08-2012

De lokale VVD-fracties in Enschede, Oldenzaal, Almelo, Twenterand, Hof van Twente, Dinkelland, Haaksbergen en de fractie van de VVD in de provinciale staten van Overijssel hebben met verbazing kennisgenomen van het bericht dat de Twentse gemeenten zich verzetten tegen de verhoging van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur op delen van de A1 en de A35. De VVD wil wel dat de maximumsnelheid verhoogd wordt naar 130 kilometer per uur, waar mogelijk en verantwoord. Bij knooppunt Azelo wordt de 120 km/u gewoon gehandhaafd, op andere stukken van de A1 en A35 kan de snelheid met gemak omhoog.

De VVD-gemeenteraadsfracties en Statenfractie sluiten zich hiermee aan bij de oproep van hun liberale Kamerlid Han ten Broeke uit Twente (“Twent op Twaalf”), om de 130 km/u ook in Twente uit te voeren waar dat mogelijk en verantwoord is  en daarmee uitvoering te geven aan het kabinetsbeleid van Rutte-1.

CDA wethouder Rorink uit Oldenzaal heeft zich tegen dit beleid  van de minister van Infrastructuur en Milieu gekeerd en andere Twentse gemeenten opgeroepen hetzelfde te doen. Het beeld dat de hele regio zich hiermee tegen dit beleid keert is wat de Twentse VVD’ers betreft volstrekt onjuist. De VVD wil van Twente niet de enige achtergebleven regio van Nederland maken omdat het CDA aan de rem trekt en steunt de – volgens alle onderzoeken verantwoorde – verhoging van de maximumsnelheid wel.

Twents Kamerlid Han ten Broeke: “We willen ook in Twente vooruit met 130km/u waar dat kan en verantwoord is en goed onderzocht. De VVD wil niet dat Twentse automobilisten achter blijven bij de rest van Nederland doordat enkele bestuurders willen dat ze op de rem trappen.”

VVD-fractie Enschede, Jeroen Diepemaat, gemeenteraadslid
VVD-fractie Oldenzaal, Lex Schukking, fractievoorzitter
VVD-fractie Almelo, Arjen Maathuis, gemeenteraadslid
VVD-fractie Haaksbergen, Bart Woortman, gemeenteraadslid
VVD-fractie Twenterand, Chris Walraven, fractievoorzitter
VVD-fractie Hof van Twente, Gerda Bruins, fractievoorzitter
VVD-fractie Dinkelland, Christel Demmer, fractievoorzitter

VVD-fractie Provinciale Staten Overijssel, Herman Pieper, fractievoorzitter