info [at] jeroendiepemaat [dot] nl

Main menu

nieuws

Over meer asfalt kan je ook fietsen

Over meer asfalt kan je ook fietsen

28-11-2016

Jaarlijks bespreekt de gemeenteraad de zogenaamde 'projectenlijst mobiliteit'. Dit is een lijst waarop alle mogelijke plannen voor het verbeteren van de mobiliteit in de stad staan, inclusief een inschatting van de bijhorende kosten. Deze projecten worden op voorstel van het college door de raad geprioriteerd. Afhankelijk van de beschikbare middelen betekent dit dus dat je er maar een aantal echt kan gaan uitvoeren. 

Als verkeerswoordvoerder van de VVD pleit ik al jaren voor het investeren in met name de externe bereikbaarheid van onze stad. Als onze stad namelijk vanuit zowel het oosten als het westen beter bereikbaar wordt, geeft dat een forse impuls aan onze lokale economie. Helaas hebben de verkeerswethouders in de afgelopen jaren nogal een voorliefde voor de fiets gehad. Dat heeft ertoe geleid dat Enschede meerdere malen is uitgeroepen tot fietsstad van het jaar. Klinkt hartstikke mooi, maar het levert ons heel weinig op. Onlangs schetste wethouder Van Agteren in de Tubantia echter een prachtig toekomstbeeld: verbreden van de N35 en B54, meerdere intercity's richting het westen en richting Duitsland, een echte stip op de horizon.

Helaas was hij alleen vergeten deze ambities ook in de prioriteitenlijst te verwerken. Het blijft tot nu toe dus bij vage toekomstbeelden die niet worden uitgewerkt. Op 28 november 2016 voerde ik hierover het woord in de vergadering van de stedelijke commissie. Klik hier om mijn bijdrage terug te kijken.