info [at] jeroendiepemaat [dot] nl

Main menu

nieuws

Coalitieakkoord en portefeuilleverdeling fractie

Coalitieakkoord en portefeuilleverdeling fractie

06-04-2010

Na een aantal weken stilte op mijn weblog vond ik het toch weer eens tijd een kleine update te schrijven. Er is een hoop gebeurd de afgelopen weken. Afgelopen donderdag werd na een aantal weken van coalitieonderhandelingen het akkoord tussen PvdA, VVD, CDA en BurgerBelangen gepresenteerd aan de buitenwereld. Iets eerder al werd bekend dat onder andere wij, voor het eerst weer sinds 8 jaar, meedoen aan het nieuwe college. Daarmee zijn we de eerste grote stad in de regio met een nieuw stadsbestuur. In Hengelo en Almelo is men nog lang niet zo ver.

Ik ben erg blij met het coalitieakkoord. Het is een akkoord waarin de VVD-punten herkenbaar verwezenlijkt zijn. Zo wordt er echt werk gemaakt van werkgelegenheid. Dat was voor ons al jaren een van de belangrijkste uitdagingen. Verder wordt er, ondanks alle bezuinigingen en ombuigingen, toch nog geïnvesteerd in een aantal nieuwe projecten. Zoals onder andere de rondweg van Noord naar West. Een plan waar al eerder over gesproken is, en waarmee ook Enschede Noord en de toekomstige luchthaven goed bereikbaar zullen worden.

Jeroen Hatenboer wordt onze wethouder, met de portefeuilles onderwijs, stedelijke ontwikkeling en communicatie. Zal wel wennen zijn voor hem, na 8 jaar oppositie voeren zelf aan de knoppen zitten. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij met al zijn creativiteit en energie goed werk gaat doen voor Enschede.

Nu door het vertrek van Jeroen Hatenboer ook Peter van der Vloet toegetreden is tot de VVD-fractie, is de definitieve portefeuilleverdeling bekend. Zelf ga ik mij de komende jaren bezighouden met verkeer en mobiliteit, veiligheid/jeugdveiligheid, evenementen en word ik lid van stadsdeelcommissie Centrum. Onder dat stadsdeel vallen ook de projecten spoorzone en het nieuwe MST. Al met al een zeer interessante en brede portefeuille waar ik erg blij mee ben!